Social

2020-01-10, 12:59:35

O fată de 15 ani din Băbiciu şi bebeluşul ei au ajuns într-un centru DGASPC Olt. Pot sta doi ani în grija autorităţilor

Zeci de minore din judeţ au născut, anul trecut, la Maternitatea Slatina. Dintre acestea, două au ajuns în centrele DGASPC Olt, unde primesc consiliere şi sunt ajutate să-şi găsească un loc de muncă.

Două minore, una din Băbiciu, de 15 ani, şi cealaltă de 17 ani, din Dobrun, au născut, anul trecut, la Maternitatea Slatina. Pentru că familiile lor nu au văzut cu ochi buni faptul că au devenit mămici la o vârstă aşa de fragedă, acestea au ajuns în centrele maternale ce aparţin DGASPC Olt.

Reprezentanţii DGASPC Olt au precizat că fetele şi bebeluşii lor pot sta cel mult doi ani într-un astfel de centru maternal, unde sunt consiliate şi ajutate să-şi găsească un loc de muncă.

„Medicii ne anunţă că sunt minore care au născut doar în cazul în care sunt probleme. Dacă proaspăta mămică vrea să renunţe la copil sau dacă nu este primită în familie. Astfel, în 2019, două minore, una de 17 ani şi cealaltă de 15 ani, care au născut au ajuns în Centrul Maternal «Adelina» din Slatina şi în cel din Corabia. În centrele noastre ele beneficiază de cazare cel mult doi ani, timp în care consiliem familia şi căutăm loc de muncă mamei. Totodată, mediem relaţia dintre proaspăta mămică şi familia ei”,
a spus purtătorul de cuvânt al DGASPC Olt, Ioana Ciobanu.


Comentarii

Redacţia

2020-01-10 12:59:35

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...