Nume grele de profesionişti, la Zilele Medicale Caracalene. Sute de doctori vor participa la evenimentul organizat trei zile, la Caracal

Cea de a noua ediţie a Zilelor Medicale Caracalene va avea loc în perioada 26-28 octombrie, la Caracal. La acest eveniment sunt aşteptaţi aproape patru sute de medici din Olt, dar şi din judeţele limitrofe. Totodată, lucrările vor fi conduse de nume grele ale medicinei româneşti.

Sala Teatrului Naţional din Caracal va găzdui, în perioada 26-28 octombrie, ediţia a noua a Zilelor Medicale Caracalene.

Unul dintre organizatorii evenimentului, medicul Dănuţ Ghiţă, a declarat că la sesiunile de comunicare va fi abordată o gamă largă de subiecte, cum ar fi Pneumologie, Cardiologie, Medicină Internă, Gastroenterologie, Nefrologie, dar şi Medicină de familie.

La întâlnirea de la Caracal sunt aşteptaţi aproape patru sute de medici din Olt, dar şi din judeţele limitrofe.

„De nouă ani încoace reuşim să organizăm, la Caracal, această manifestare ştiinţifică. Vom avea mese rotunde şi sesiuni de comunicare pe diferite teme. De exemplu, în acest an vor fi sesiuni pentru istoria medicinei, Pneumologie, Cardiologie, Medicină Internă, Gastroentrologie, Nefrologie, Psihiatrie, dar şi sesiuni ce vor cuprinde teme chirurgicale şi Medicină de familie. Aşteptăm între 350-400 de medici din Olt-Romanaţi, din Dolj, Vâlcea, Teleorman, Argeş şi Dâmboviţa, iar cadrele didactice care vor asigurat comitetul ştiinţific sunt profesori şi conferenţiari universitari din Craiova şi Bucureşti”,
a spus doctorul Dănuţ Ghiţă.

Invitaţi de seamă la Zilele Medicale Caracalene sunt profesori universitari de notorietate, care au înţeles că rolul lor este şi de a forma noi generaţii de profesionişti.
 
Astfel, sunt aşteptaţi profesorul Florin Mihălţan şi profesora Ruxandra Ulmeanu, care sunt preşedinţii Comisie Naţionale de Pneumologie, doctoriţa, şef de lucrări, Camelia Diaconu, cardiolog la Spitalul Floreasca.

Totodată, la Caracal va veni şi profesorul Tudor Udriştoiu, preşedintele Comisiei Naţionale de Psihiatrie, profesorul universitar Eugen Moţa, până de curând preşedintele Comisiei Naţionale de Nefrologie, dar şi profesoara Viorela Enăchescu de la Craiova, coordonator al Programului de formare în ecografie.