Agricultură

2019-09-11, 13:47:57

Numărul rentierilor olteni a scăzut. Aceştia vor încasa, în acest an, puţin peste 600.000 lei

Reprezentanţii APIA Olt au încheiat procedura de vizare a carnetelor de rentă viageră. Doar 515 fermieri olteni vor beneficia, în acest an, de renta viageră, cu 311 mai puţini decât sunt înregistraţi la nivelul judeţului.

Numărul beneficiarilor de rentă viageră scade de la an la an. Doar 515 rentieri olteni şi-au vizat carnetele, aceştia urmând să primească suma de 613.688,45 lei.

Potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii APIA Olt, plata se va face până pe 30 noiembrie 2019.

Pentru vizarea carnetului de rentier, solicitantul a semnat o declaraţie pentru obţinerea vizei anuale şi a fost nevoit să ataşeze următoarele documente: carnetul de rentier agricol, actul de identitate, decizia de la comisia de expertiză medicală, procură notarială autentificată din care să reiasă că solicitantul este tutore legal al rentierului agricol, contactul de arendă încheiat până la 30 septembrie 2011 şi extras de cont pe numele rentierului agricol.

Renta viageră agricolă încetează la data decesului rentierului. În cazul decesului, renta datorată acestuia pe anul trecut poate fi încasată de moştenitorii săi, doar dacă au depus la oricare centru judeţean APIA: carnetul de rentier al defunctului, certificatul de deces, actul de succesiune, C.I., împuternicirea sau declaraţia notarială din care să reiasă acordul celorlalţi moştenitori privind solicitarea şi încasarea rentei, precum şi un extras de cont pe numele solicitantului.

Comentarii

Redacţia

2019-09-11 13:47:57

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...