Actualitate

2017-02-16, 14:47:21

Numărul petiţiilor primite şi soluţionate de Casa de Pensii Olt, în scădere

Pe parcursul anului 2016, peste 1.200 de pensionari, dar şi persoane juridice au depus la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Olt scrisori şi petiţii.

CJP Olt a primit peste 1.200 de petiţii, anul trecut
Comparativ cu anul 2015 numărul petiţiilor înregistrate anul trecut a fost în scădere cu peste două sute. Potrivit directorului executiv al CJP Olt, Iulian Smarandache, toate cererile au fost soluţionate.

Problemele semnalate de petiţionari au fost diverse. Unii şi-au exprimat nemulţumiri referitoare la cuantumul pensiei, altele au constat în solicitări de informaţii privind modalitatea de calcul a punctajului mediu anual, condiţiile de pensionare şi privind popririle înfiinţate asupra pensiilor.

„În anul 2016, au fost înregistrate 1.226 de petiţii, mai puţin cu 219 faţă de anul 2015. Din acestea, 1.014 au făcut referire strict la pensii, patru au vizat probleme legate de stagiile de cotizare, 16 alte drepturi de asigurări sociale, însemnând bilete de tratamente şi ajutoare de deces, legi speciale, iar 192 au intrat la alte categorii de petiţii”, a precizat Smarandache.

La aceasta, se adaugă faptul că, în fiecare zi, conducerea CJP Olt primeşte în audienţe zeci de pensionari. Chiar dacă nelămuririle pe care le au o parte dintre aceştia pot fi rezolvate la ghişeele specializate, cei mai în vârstă nu sunt suficient de informaţi şi solicită consilierea directorilor.

Comentarii

Redacţia

2017-02-16 14:47:21

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro