Sănătate

2019-06-24, 14:26:25

Numărul oltenilor înţepaţi de căpuşe a urcat la 146. Cei mai mulţi pacienţi s-au prezentat la Spitalul Slatina

Numărul oltenilor muşcaţi de căpuşe creşte de la o zi la alta. Doar în ultima săptămână au fost înţepaţi 19 olteni. Astfel, numărul celor afectaţi de căpuşe a urcat la 146.

Potrivit statisticii DSP Olt, în perioada 1 aprilie - 23 iunie, 146 de olteni au ajuns pe mâna medicilor, după ce au fost înţepaţi de căpuşe. Dintre aceştia, 93 s-au prezentat la UPU Slatina, iar restul la Spitalul Municipal Caracal.

Medicii din cadrul DSP Olt spun că borrelioza este o boala infecţioasă produsă prin înţepătura de căpuşe având ca agent etiologic o spirocheta.

Specialiştii olteni recomandă populaţiei:


1. Să evite zonele cu iarbă şi arbuşti, păduri, în care expunerea la căpuşe este foarte mare;
2. În situaţia în care există acest risc de expunere, se recomandă purtarea unor 
haine deschise la culoare, pentru a face cât mai uşor vizibile insectele, inclusiv căpuşele;
3. Se recomandă aplicare de spray-uri împotriva insectelor;
4. Se recomandă verificarea atentă a hainelor, bagajelor şi a corpului, la întoarcerea din drumeţii;
5. Se recomandă verificarea şi protejarea şi a animalelor de companie cu produse recomandate de medicii veterinari împotriva insectelor, inclusive a căpuşelor.

Creşterea numărului de îmbolnăviri transmise prin căpuşe este favorizată de schimbările climatice, fluctuaţii de temperatură, precipitaţii abundente şi vegetaţie.

Comentarii

Redacţia

2019-06-24 14:26:25

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...