Numărul oltenilor care fac agricultură ecologică a crescut. 56 de agricultori olteni s-au înscris la Direcţia Agricolă

56 de fermieri din judeţ au anunţat la Direcţia Agricolă Judeţeană (DAJ) Olt că fac agricultură ecologică. Numărul este mai mare faţă de anul trecut. Deşi avem în judeţ mai multe bazine legumicole, niciun agricultor oltean nu s-a încumetat să producă legume bio.

Potrivit DAJ Olt, la nivelul judeţului se produc ecologic fructe şi cereale, ouă, dar şi miere.

„Pe agricultura ecologică avem înscrişi 56 de fermieri, care sunt răspândiţi peste tot  în judeţ. Avem pajişti, plantaţii de pomi, albine, cereale: grâu, porumb, floarea soarelului, avem şi doi fermieri cu cătină la Bârza şi Urzica. Nu avem niciun legumicultor înscris la agricultura ecologică, în schimb, într-o fermă de la Curtişoara sunt produse ouă bio. Numărul fermierilor înscrişi, în acest an, la agricultura ecologică este mai mare, avem 16 fermieri în plus faţă de 2018”, a spus directorul adjunct al DAJ Olt, Ion Anuţa.

Fermierii olteni care au declarat că fac agricultură ecologică urmează să fie verificaţi.

„Toţi fermierii înscrişi în agricultura ecologică urmează să fie verificaţi. Avem un compartiment în cadrul Inspecţiilor care se ocupă de aceste controale”, a adăugat Anuţa.

Reprezentanţii DAJ Olt au precizat că fermierii olteni mai au termen până pe 26 mai să se înscrie.

Suprafaţa din judeţ cultivată cu produse ce nu sunt stropite cu pesticide este puţin peste 2.500 de hectare.

Puţini fermieri olteni se încumetă să facă agricultură ecologică. Costurile de producţie sunt mari, iar cumpărătorii strâmbă de foarte multe ori din nas atunci când trebuie să scoată din buzunar bani mai mulţi pentru achiziţionarea produselor.