Sănătate

2019-01-16, 14:03:02

Numărul oltenilor bolnavi de gripă a urcat la 12. Alţi 38 de pacienţi, suspectaţi că au virusul

Tot mai mulţi olteni sunt afectaţi de gripă. Astfel, numărul celor diagnosticaţi cu gripă a urcat la 12, dintre care opt sunt cazuri noi, confirmate săptămâna aceasta.

Medicii de la Institutul „Cantacuzino” Bucureşti au confirmat pentru încă opt olteni diagnosticul de gripă. Aşa se face că numărul celor afectaţi de virusul gripal, în judeţ, a ajuns la 12.

Potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, alţi 38 de pacienţi, ce sunt internaţi pe Secţia de Boli Infecţioase, sunt suspectaţi că au virusul gripal şi se aşteaptă confirmarea de la structura din Capitală.

Deşi la nivel naţional au fost raportate nouă decese din cauza gripei, potrivit specialiştilor de la DSP Olt niciun oltean nu a murit din cauza virusului.

Medicii spun că vaccinarea rămâne cea mai sigură şi eficientă măsură profilactică împotriva gripei.

Pentru sezonul 2018- 2019, DSP Olt a catagrafiat 30.300 persoane cu risc, adică medici, cadre sanitare medii şi personal auxiliar, gravide şi persoanele luate în evidenţă cu afecţiuni cronice, pentru care se impune vaccinarea antigripală. La nivelul judeţului, s-au repartizat 23.830 doze de vaccin gripal, faţa de 30.300 doze solicitate.

Potrivit datelor furnizate de DSP Olt, cantitatea repartizată în judeţ a fost  administrată, după cum urmează: 7.450 doze au ajuns la persoane cu vârsta cuprinsă între şase luni - 64 ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane, iar cu 1.788 doze au fost imunizate cadrele sanitare din spitale şi policlinici. Totodată, zece gravide, 485 de copii şi adulţi din instituţiile de ocrotire socială şi 14.175 de vârstnici au primit serul antigripal.

Astfel, în depozitul DSP Olt nu mai există doze de vaccin antigripal, însă ele pot fi achiziţionate din farmacii. Cei de la DSP Olt atrag atenţia că vaccinul utilizat este diferit de la un sezon la altul, iar compoziţia este stabilită de OMS.


Comentarii

Redacţia

2019-01-16 14:03:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...