Nu vom mai fi „cenuşăreasa” fotbalului din Oltenia

Datorită impactului pe care-l are asupra societăţii, fotbalul este supranumit, pe bună dreptate, sportul rege. Pe stadion, întâlneşti oameni care te fac să realizezi că fotbalul este mai degrabă despre suflet şi inimă, despre pasiune, despre plăcerea de a trăi fiecare fază la intensitate maximă, despre bucuria de a fi în tribună. Dincolo de rezultate, fotbalul se trăieşte, să respiră.

După câţiva ani în care fotbalul slătinean s-a aflat într-un con de umbră, echipa de fotbal CSM Slatina reuşeşte să dea restart acestui fenomen social. 16-imile de finală ale Cupei României, când pe Stadionul „1 Mai” a ajuns, după mai bine de 30 de ani pentru un meci oficial, o echipă din Liga I, mi-au confirmat încă o dată faptul că fotbalul este mai mult decât un sport, este fenomenul în jurul căruia se strâng oameni de toate vârstele, din toate categoriile sociale şi profesionale, care împart aceeaşi bucurie. Au fost aproximativ 4.000 de oameni în tribune, în condiţiile în care, la acest nivel, al Ligii a IV-a, oamenii nu s-au înghesuit la meciuri. A fost semnalul că slătinenii iubesc fotbalul, dar vor performanţă, vor meciuri cu echipe de tradiţie, meciuri cu miză, trăite până în minutul 90.

CSM Slatina va repune, peste doar două săptămâni, cu siguranţă, judeţul Olt pe harta fotbalului profesionist. Am convingerea că echipa slătineană va trece fără probleme de barajul de promovare în Liga a III-a, iar, din vară, pe Stadionul „1 Mai”, vor fi din nou meciuri organizate sub egida FRF. Vor fi dueluri cu echipa patronată de Adrian Mititelu, considerată de mulţi adevărata Ştiinţa, cu satelitul Universităţii Craiova, dar şi alte echipe care vor aspira mai sus, iar CSM Slatina, cu siguranţă, se va număra printre ele.

Stadionul „1 Mai” va găzdui, peste puţin timp, din nou meciuri care vor reuni la un loc mii de oameni, iar odată cu promovarea în eşalonul superior, nu vom mai fi „cenuşăreasa” fotbalului din Oltenia.