Agricultură

2019-10-06, 10:48:53

Noi beneficiari incluși pe lista celor care pot accesa schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură

Autorităţile centrale au adus modificări privind instituirea schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. 

Astfel, se completează lista beneficiarilor schemei de ajutor de stat ce vizează institutele sau stațiunile de cercetare-dezvoltare, eliminându-se astfel situațiile discriminatorii la adresa acestor instituţii, care au ca obiect de activitate testarea și înregistrarea soiurilor. Staţiunile de cercetare pot accesa schema de ajutor, de anul viitor. De asemenea, va crește suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2019, de la 580.000.000 lei la 595.606.000 lei. 

Aceste modificări vizează includerea institutelor care au ca obiect de activitate testarea și înregistrarea soiurilor în categoria beneficiarilor schemei de ajutor de stat prin reducerea accizei la motorina utilizată și completarea resurselor financiare necesare pentru plata ajutorului de stat aferent perioadei aprilie-iunie 2019. Impactul financiar este de 15.606.000 lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2019. 

Comentarii

Redacţia

2019-10-06 10:48:53

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...