Politică

2019-09-16, 21:12:58

Niţă şi-a dat demisia din grupul ALDE de la Camera Deputaţilor

Preşedintele ALDE Olt, Mihai Niţă, a demisionat din grupul parlamentar ALDE din Camera Deputaţilor, urmând să activeze ca deputat neafiliat.

Chiar luni, Mihai Niţă declara că e o chestiune de timp până va pleca din grupul ALDE, alături de alţi colegi deputaţi, mutare ce va duce la desfiinţarea grupului.

„Eu sunt unul dintre vicepreşedinţii care au tras semnalul de alarmă, cerând demisia lui Chiţoiu. S-a luat măsura cu colegii mei, vineri, şi s-au gândit că pe mine şi pe alţi colegi ne pot întoarce. În primă fază, am fost propuşi pentru excludere mai mulţi, printre care şi eu. Dar s-au gândit că mă pot întoarce în aşa fel încât să nu se desfiinţeze grupul de la Camera Deputaţilor”, a declarat Mihai Niţă.

O dată cu Niţă, din grupul parlamentar ALDE au mai demisionat Graţiera Gavrilescu, Alexandru Băişanu, Ion Cupă şi Marian Cucşa.

Potrivit art. 12 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, drupurile parlamentare sunt structuri ale Camerei Deputaţilor. Ele se pot constitui din cel puţin 10 deputaţi care au candidat în alegeri pe listele aceluiaşi partid politic, ale aceleiaşi formaţiuni politice, alianţe politice sau alianţe electorale.

În acest moment, dintre cei 14 membri rămaşi în grupul ALDE, doar 9 au fost aleşi pe listele formaţiunii.


Comentarii

Redacţia

2019-09-16 21:12:58

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...