Agricultură

2019-07-25, 13:21:09

Niciun oltean nu a cerut bani europeni pe submăsura 6.3. Director: „Cred că vom avea depuneri”

Deşi startul depunerilor a fost dat la începutul săptămânii, niciun fermier din judeţ nu a depus cereri pe submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”. Cei de la OJFIR Olt spun că oltenii vor accesa această submăsură.

Directorul OJFIR Olt, Şefan Olaru, spune că în această perioadă sunt acceptate proiectele cu 85 de puncte.

„Nu au fost depuse până acum proiecte pe submăsura 6.3. Pragul de calitate pentru această perioadă este de 85 de puncte. Eu cred că vom avea depuneri”,
a spus Olaru.

Sprijinul nerambursabil este de 15.000 de euro.

În cadrul acestei submăsuri sunt sprijinite investiţiile pentru creşterea competivităţii exploataţiilor agricole prin dotarea cu utilaje şi echipamente performante în raport cu structura agricolă actuală, precum şi investiţii pentru modernizarea fermei.

188 de fermieri din judeţ au depus, în vara anului trecut, proiecte pe submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”. În urma publicării raportului de selecţie de către AFIR, doar 35 de fermieri din judeţ au primit finanţare.

Banii au ajuns la fermieri din următoarele localităţi: Scorniceşti (sat Jitaru), Caracal, Topana, Potcoava (sat Sineşti), Urzica (patru fermieri), Grădinari (trei fermieri), Găneasa, Giuvărăşti (trei fermieri), Gârcov (doi fermieri), Pleşoiu (trei fermieri din Pleşoiu, Doba şi Arceşti Cot), Izbiceni (şapte fermieri), Scorniceşti (doi fermieri din satele Bălţaţi şi Mărgineni), Slătioara (doi fermieri), Cilieni (doi fermieri), Grădinile şi Obârşia.   

Comentarii

Redacţia

2019-07-25 13:21:09

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...