Sănătate

2018-02-13, 12:59:03

Nicio doză de vaccin antigripal, în depozitul DSP Olt. Medicii de familie olteni spun că nici ei nu mai pot administra serul

35 de olteni au fost diagnosticaţi până în prezent cu gripă, numărul îmbolnăvirilor crescând de la o zi la alta. Astfel, în plin sezon de gripă, nu mai există doze de vaccin antigripal nici în depozitul DSP Olt şi nici prin cabinetele medicilor de familie.

În timp ce numărul oltenilor diagnosticaţi cu gripă s-a dublat faţă de săptămâna trecută, preşedintele Asociaţiei medicilor de familie Olt, doctorul Mihai Ungureanu, spune că doctorii olteni nu mai deţin nicio doză de vaccin antigripal în cabinete.

„Nu mai avem vaccin antigripal, cel puţin aşa sunt informaţiile colegilor din judeţ. Au fost medici care au reuşit să vaccineze repede şi au prins doze şi din a doua tranşă, alţii au luat doar o singură dată”, a spus medicul Ungureanu.

Reprezentanţii DSP Olt admit că în depozitul lor nu mai există nicio doză de vaccin antigripal, însă din calcule ar mai rezulta câteva doze prin cabinetele medicilor de familie.

„Din datele noastre culese inclusiv marţi, în depozitul DSP Olt nu mai avem nicio doză de vaccin gripal, dar în stocul cabinetelor medicilor de familie ar trebui să mai fie 1.116 doze, ce nu s-au făcut. Sunt medici care nu mai au, dar şi doctori care mai deţin doze. Noi am şi recomandat cine nu mai are solicitări, să le dea colegului care are nevoie. Cert este că noi nu mai avem în depozitul nostru, le-am epuizat cam în ultimele două săptămâni. Nu avem informaţii oficiale privind o nouă tranşă de vaccin ce ne va fi livrată”,
a spus purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu.

În această situaţie, oltenii care doresc să se imunizeze împotriva gripei îşi pot procura vaccinul din farmacii.

Ministerul Sănătăţii a repartizat la nivelul judeţului, în acest sezon rece, 17.939 doze de vaccin antigripal, în două tranşe, pentru vaccinarea grupelor oltenilor cu risc. 

Comentarii

Redacţia

2018-02-13 12:59:03

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...