Special

2020-01-23, 16:27:16

Neurologul Renică Diaconescu, cetăţean de onoare al Slatinei: „Am o responsabilitate, care mă încarcă cu această distincţie”

Medicul Renică Diaconescu a primit distincţia de cetăţean de onoare al Slatinei pentru înfiinţarea Compartimentului de tromboliză la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unitate spitalicească devenită Centru Regional de Tromboliză.

În urma înființării acestui centru, la Spitalul Județean de Urgență Slatina au fost tratate peste 30 de persoane care au suferit un accident vascular.

Totodată, medicul are şi o activitate susţinută în Senatul României, unde este vicepreşedinte al Comisiei pentru sănătate publică.

Renică Diaconescu s-a declarat mişcat şi onoarat pentru distincţia primită.

„Sunt mişcat. Sunt onorat şi în acelaşi timp am o responsabilitate care mi se pare mai mare, o responsabilitate care mă încarcă cu acest premiu, cu această distincţie. Ce înseamnă tromboliza? Este o paradigmă să ştii că viaţa, destinul tău, poate fi schimbată în câteva ore de un om pe care nu l-ai cunoscut niciodată, iar acel om este doctorul care te aşteaptă acolo”, a afirmat medicul.

El a explicat că programul de tromboliză continuă datorită managerului Spitalului Slatina, Cătălin Rotea, şi a preşedintelui CJ Olt, Marius Oprescu, care au continuat să asigure finanţarea după ce Ministerul Sănătăţii n-a mai dat bani.

„Este o realizare pe care am făcut-o cu ajutorul managerului spitalului pentru că banii s-au terminat foarte repede în programul nostru. M-am zbătut ca acest program să fie pe întreaga ţară, dar într-o parte a reuşit, în alta nu. Noi ne-am bucurat de un manager care ne-a întins mâna şi care ne-a dat bani pentru că se terminaseră medicamentele de tromboliză. Astfel, am putut să continuăm şi să depăşim celelalte spitale judeţene din zonă şi am devenit spitalul regional de tromboliză”,
a mai declarat Renică Diaconescu.

Medicul a povestit că se mândreşte cu spitalul şi cu activitatea sa la unitatea spitalicească din Slatina.

„Cel mai mult, însă, am vibrat atunci când la Viena, la un congres mondial, echipa de neurologie a Spitalului Slatina a câştigat premiul al doilea. Şi rula acolo, pe afişajul electronic, «Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina». Şi aşteptam de fiecare dată să mai apară o dată, să-l mai văd o dată, mi se părea că este ceva ireal. Atunci, un coleg englez m-a întrebat unde este spitalul ăsta. I-am explicat că este lângă Craiova, un spital clinic puternic. Când m-a întrebat dacă este mai mare decât Craiova, i-am spus «da, este mai mare decât Craiova». Şi trebuie să-l facem mai mare decât Craiova”, a mai povestit Renică Diaconescu.

El şi-a exprimat bucuria pentru dotările şi condiţiile din Spitalul Slatina care l-au făcut atractiv pentru tinerii medici.

„Am vibrat pentru acest oraş, cu aducerea tomografului, care a fost urmată de Consiliul Judeţean, care a adus încă un tomograf şi un RMN. Spitalul Slatina, într-adevăr, se ridică, dar valoarea spitalului nu creşte prin aparatură, ci pentru că a fost deschis spre tineri care termină facultatea şi cărora le-a crescut apetitul pentru Slatina. Absolvenţii din Craiova, Bucureşti şi din altă parte vor aici, pentru că aici se poate însămânţa ceva mult mai valoros decât în altă parte”, a conchis medicul.

Comentarii

Redacţia

2020-01-23 16:27:16

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...