Nereguli descoperite de inspectorii DSVSA Olt. Probleme grave de igienă în abatoare, restaurante, fast-food-uri şi pizzerii

Specialiştii DSVSA Olt au efectuat acţiuni de control în domeniul igienei alimentare, fiind verificate 230 de abatoare, unităţi de produse din carne, centre de ambalare ouă, depozite frigorifice, restaurante, braserii, fast-foodu-uri, pizzerii, laboratoare de cofetărie, patiserii, supermarket-uri, magazine de desfacere a peştelui, carmangerii, măcelării şi pieţe agroalimentare.

În urma acestor controale derulate în septembrie au fost depistate mai multe nereguli de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum: nerespectarea procedurii de retragere a produselor alimentare neconforme din punct de vedere sanitar veterinare; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție şi de comercializare; desfăşurarea activităţii în obiective neînregistrate sanitar veterinar; manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare cu supraaglomerarea spaţiilor.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 16 avertismente şi trei sancțiuni contravenționale în valoare de 28.200 de lei.