Comunitate

2017-03-10, 16:10:54

Mihai Niţă, despre viitorul subprefect de Olt: „Este foarte posibil să fie Radu Ioniţă, dar şi altă persoană”

Preşedintele ALDE Olt, deputatul Mihai Niţă, a confirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că pe postul de subprefect de Olt va fi o persoană susţinută de partidul său.

Niţă a afirmat că prima şansă o are consilierul local de la Slatina, Radu Ioniţă, în prezent co-preşedinte al organizaţiei locale a ALDE.

Liderul ALDE a adăugat că, până acum, nu s-a făcut schimbarea de subprefecţi din „motive tehnice”. Mai exact, persoana susţinută de partid nu îndeplineşte principalul criteriu pentru numire - să fie funcţionar public. Această condiţie ar putea fi îndeplinită prin angajarea într-o instituţie publică deconcentrată. De asemenea, liderii ALDE speră şi ca legea să fie modificată, iar prefecţii şi subprefecţii să nu mai fie consideraţi înalţi funcţionari publici.

„Este adevărat că s-a discutat problema de a ocupa funcţia de subprefect cu o persoană susţinută de partidul ALDE. Încă nu s-au clarificat lucrurile pentru că trebuie să îndeplineşti nişte condiţii - trebuie să fii funcţionar public sau fost parlamentar cu mandat întreg - ca să poţi exercita această funcţie şi mai durează. Îşi doresc mai mulţi ca să fie subprefect, pentru că ALDE nu este format din trei persoane, avem oameni bine pregătiţi care să facă această muncă. Eu am spus de câteva ori că este foarte posibil să fie Radu Ioniţă sau poate şi altă persoană”,
a declarat Mihai Niţă.

Comentarii

Redacţia

2017-03-10 16:10:54

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro