Meserii noi pentru aproape 140 de olteni

Lucrător hotelier, administrator pensiune turistică, inspector resurse umane, inspector sănătate şi securitate în muncă, instalator instalaţii tehnico - sanitare şi de gaze şi lucrător în comerţ sunt cursurile de calificare gratuite organizate de Centrul de Formare Profesională din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, în luna aprilie, în urma solicitărilor venite din partea şomerilor.

În luna aprilie 2017, şomerii olteni se pot înscrie la unul din cele şapte programe de formare profesională puse la dispoziţie de AJOFM Olt. Printre cursuri se regăsesc cel de lucrător hotelier (pentru 22 de persoane) şi administrare pensiune turistică (22 de persoane). De asemenea, vor beneficia de cursuri şi persoanele care doresc să se formeze profesional în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă (două cursuri pentru 28 persoane) sau care vor să devină inspector resurse umane (14 posturi). Totodată, persoanele care sunt interesate să îşi găsească un loc de muncă ca instalator instalaţii tehnico - sanitare şi de gaze şi lucrător în comerţ se pot înscrie la cursurile care vor începe în luna aprilie (20 de locuri pentru instalator şi 28 locuri disponibile pentru calificarea de lucrător în comerţ).

Cele şapte cursuri sunt gratuite pentru şomeri, în scopul recalificării acestora şi obţinerii unui loc de muncă în alt domeniu, însă e bine de ştiut că aceste cursuri de recalificare organizate de către AJOFM Olt pot fi frecventate şi de către persoanele încadrate în muncă, dar contra cost, cheltuielile fiind suportate de către cursant sau de către agenţii economici la care cei în cauză sunt angajaţi.

La finalul cursurilor, toţi cei care le urmează vor primi certificate de calificare, recunoscute la nivel naţional. Înscrierile se fac pe baza actului de identitate la sediul AJOFM Olt.

Formarea profesională este o măsură activă definitorie pentru desăvârşirea profilului profesional al oricărei persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, ştiut fiind faptul că prin asigurarea creşterii şi diversificării competenţelor profesionale ale şomerilor se ating, concomitent, două obiective specifice: satisfacerea cererilor imediate pe piaţa muncii şi creşterea şanselor de ocupare în muncă a şomerilor.