Eveniment

2019-04-25, 20:29:59

Medicul Tusciuc rămâne în pușcărie, de Paște

Magistrații Judecătoriei Craiova au respins, joi, cererea de eliberare condiționată a medicului Mircea Tusciuc, deținut pentru uciderea din culpă a unui copil în vârstă de doar nouă ani, din Șerbănești.

Decizia magistraților craioveni nu este definitivă, Tusciuc având posibilitatea să o conteste. Dacă, însă, nu va avea câștig de cauză nici la Curtea de Apel Craiova, următoarea dată la care medicul mai poate cere să iasă condiționat din închisoare este 15 august.

Potrivit probatoriului administrat de anchetatori, pe 23 mai 2010, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, doctorul Paul Iancu, medic de gardă - medic primar ortoped la Spitalul Judeţean Slatina, nu l-a examinat corespunzător pe Cristian Grigore, în vârstă de nouă ani, din Şerbăneşti, care se prezentase pentru îngrijiri medicale cu ambulanţa, stabilind, în mod eronat, diagnosticul.

Totodată, doctorul Mircea Tusciuc, medic primar ortopedie şi chirurgie pediatrică, nu a acordat îngrijirile medicale necesare micuţului pe perioada internării şi a decis, în mod inoportun, externarea pacientului la 26 mai 2010. Băiatul a fost reinternat în aceeaşi seară, iar în dimineaţa următoare Tusciuc a decis amputarea mâinii stângi a pacientului. Din cauza complicaţiilor intervenite, Cristian Grigore a decedat la 27 mai 2010.

Comentarii

Redacţia

2019-04-25 20:29:59

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...