Eveniment

2019-03-11, 11:43:16

Medicul Paul Iancu, eliberat condiţionat din închisoare. El era condamnat la peste trei ani pentru uciderea din culpă a unui copil de nouă ani

Medicul slătinean Paul Iancu, condamnat în aprilie 2018 la trei ani şi şase luni de închisoare pentru uciderea din culpă a unui copil în vârstă de nouă ani, din Şerbăneşti, a fost eliberat condiţionat din penitenciar, în urma unei decizii definitive a Tribunalului Mehedinţi.

Iancu fusese condamnat alături de un alt coleg de al său, medicul Mircea Tusciuc, care a primit aceeaşi pedeapsă. Şi acesta din urmă a solicitat eliberarea condiţionată din penitenciar, însă cererea sa nu a fost încă luată în discuţie de vreo instanţă.

Potrivit probatoriului administrat de anchetatori, pe 23 mai 2010, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, doctorul Paul Iancu, medic de gardă - medic primar ortoped la Spitalul Judeţean Slatina, nu l-a examinat corespunzător pe Cristian Grigore, în vârstă de 9 ani, din Şerbăneşti, care se prezentase pentru îngrijiri medicale cu ambulanţa, stabilind, în mod eronat, diagnosticul.

Totodată, doctorul Mircea Tusciuc, medic specialist primar în ortopedie şi chirurgie pediatrică, nu a acordat îngrijirile medicale necesare micuţului pe perioada internării şi a decis, în mod inoportun, externarea pacientului la 26 mai 2010. Băiatul a fost reinternat în aceeaşi seară, iar în dimineaţa următoare Tusciuc a decis amputarea mâinii stângi a pacientului. Din cauza complicaţiilor intervenite, Cristian Grigore a decedat la 27 mai 2010.

Comentarii

Redacţia

2019-03-11 11:43:16

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...