Sănătate

2020-04-04, 11:41:29

Medic din Spitalul Slatina despre „bonusul onorabil” al preşedintelui: „Trebuie trasă o linie clară de la care demnitatea e mai presus decât nevoia!”

George Craioveanu, unul dintre chirurgii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, se arată indignat de propunerea preşedintelui Iohannis de a le da medicilor câte un bonus 500 de euro pentru a continua lupta împotriva coronavirusului. Medicul consideră inoportun şi jignitor acest gest.

Cu două zile în urmă preşedintele Iohannis ieşea într-o declaraţie de presă şi le promitea medicilor câte 500 de euro, catalogândul drept un bonus onorabil. 

„Toţi medicii au nevoie de bani, dar nu înseamnă că banii trebuie acceptaţi în orice condiţii (meteahnă veche a sistemului medical) şi trebuie trasă o linie clară de la care demnitatea e mai presus decât nevoia!”, scrie medicul într-o postare pe pagina sa de socializare. 

Cum foarte mulţi au spus-o deja, şi chirurgul slătinean atrage atenţia că nu banii sunt problema în acest moment, ci echipamentele medicale de protecţie, care nu trebuie să lipsească în niciun spital din ţară. 

„Solicităm autorităţilor responsabile să ne pună la dispoziţie toate cele necesare pentru a câştiga această luptă şi pentru a limita numărul victimelor. Medicii îşi vor face datoria și au nevoie de echipamente, aparatură și medicamente pentru asta”, mai spune George Craioveanu.

În această luptă cu noul coronavirus, spitalul slătinean a primit de la Ministerul Sănătăţii 500 de pliante şi 65 de măşti. Asta în condiţiile în care, până pe 30 martie, când la SJU Slatina nu au fost trataţi pacienţi confirmaţi cu COVID-19, ci au fost doar suspiciuni, s-au consumat 2.500 de măşti de unică folosinţă cu trei straturi, 800 de măsşti FFP2 şi FFP3, 800 de compleuri de protecţie, 800 de viziere, 1.500 de ochelari de protecţie, 8.000 de mănuşi de protecţie high risk şi multe alte mii de echipamente. 

Medicul George Craioveanu îi îndeamnă pe toţi cei care înţeleg situaţia fără precedent prin care trecem să doneze, oricât de mult sau de puţin, fiecare bănuţ este important când vine vorba despre viaţa noastră. 

„De donat trebuie să doneze cât mai mulţi! Nu cred că îşi imaginează cineva că cei care au donat 790.000 lei spitalului nu aveau nevoie de bani, poate şi de aceea, cea mai importantă donaţie a SJU Slatina este cea de 8 lei, OPT LEI domnilor, şi încă suntem milioane în ţara aceasta! Oricine poate dona 2 euro la 8826 pentru Asociaţia „Dăruieşte Viaţa” ce construieşte un spital modular cu 50 de paturi ATI”, se mai arată în postarea medicului de pe reţeaua de socializare.Comentarii

Redacţia

2020-04-04 11:41:29

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...