Special

2011-01-09, 19:13:24

Medaliată cu aur la gimnastică aerobică, în pericol de a fi dată afară din cămin

Adriana Poteleanu şi-a ales drumul în viaţă încă de la cinci ani. A hotărât să devină gimnastă, iar acum, la 18 ani, are în palmares 28 de medalii câştigate la competiţii naţionale şi mondiale, fiind, până anul trecut, componentă a lotului naţional de juniori de gimnastică aerobică, activând în cadrul Clubului Naţional Sportiv „Cetate” Deva.

Adriana Poteleanu s-a născut într-o familie de oameni simpli, din comuna Obârşia. Visul de a deveni gimnastă a fost îndeplinit de tatăl ei, care, la doar cinci anişori, a dus-o la Clubul Naţional Sportiv „Cetate” Deva, renumit pentru performanţele în domeniul gimnasticii. A fost acceptată, iar până la vârsta de 13 ani s-a antrenat pentru gimnastică artistică. Apoi a hotărât să schimbe registrul, trecând la aerobic, unde succesele n-au întârziat să apară.

 

„Nu ştiu exact de ce am trecut la aerobic, poate că mi-a plăcut mai mult, e o diferenţă între ele, îmi place să lucrez mai mult la sol, decât pe aparate”, ne-a declarat gimnasta.

Patru medalii de aur câştigate doar anul trecut

Până anul trecut, când a împlinit 18 ani, Adriana a fost componentă a lotului naţional de gimnastică aerobică, adunându-şi în palmares 28 de medalii, din care cele mai multe sunt de aur. Doar anul trecut a câştigat patru medalii de aur, la trio, la două concursuri internaţionale, desfăşurate în Italia, la un concurs mondial, în Franţa, şi la Campionatul Naţional şi „Cupa Cetăţii” Deva.

 

Adriana îşi doreşte acum să aibă puterea de a trece la cel mai înalt nivel competiţional: „Mă pregătesc să ajung în lotul de seniori. După liceu, probabil o să merg la o facultate, tot pe ramura sportivă”.

Ameninţată că va fi dată afară din cămin

În ultimii ani, familia Adrianei s-a confruntat cu numeroase probleme financiare, gimnasta având de mai multe ori datorii către căminul clubului, fiind ameninţată că va fi dată afară. Tatăl fetei a solicitat de mai multe ori ajutor instituţiilor statului şi firmelor private, reuşind în acest fel să achite datoriile către club. Ultimul ajutor a venit după sărbători, când Tudor Poteleanu a solicitat mai multor instituţii şi partide politice ajutorul, pentru a achita datoria de 13 milioane lei vechi. Ajutorul a venit de la Organizaţia Olt a Partidului Social Democrat, care a virat banii către club.

 

„La 54 de ani, nu am unde să lucrez să-mi întreţin copilul la şcoală. E păcat să o retrag de la şcoală tocmai acum, fiindcă nu am bani să plătesc internatul. Le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat şi sper să o facă şi în continuare, că fata e în clasa a XI-a, măcar să termine liceul”, ne-a spus cu amărăciune tatăl Adrianei.

 

Gimnasta ne-a declarat că problemele financiare nu i-au afectat performanţele, reuşind mereu să se concentreze doar asupra muncii sale.

Comentarii

Redacţia

2011-01-09 19:13:24

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...