Social

2019-07-29, 15:56:18

Marţi, 30 iulie, ultima zi în care absolvenţii care nu au promovat Bacalaureatul mai pot solicita şomajul

Absolvenţii promoţiei 2019, care nu au promovat Bacalaureatul, pot solicita indemnizaţia de şomaj în valoare de 250 de lei, care se acordă pe o perioadă de şase luni, până marţi, 30 iulie. Potrivit datelor oferite de AJOFM Olt, cu o zi înaintea termenului limită de înscriere, 527 de tineri ieşiţi de pe băncile şcolii s-au înregistrat ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt reaminteşte absolvenţilor că, dacă se înscriu în evidenţele agenţiei, pot beneficia gratuit de informare şi consiliere profesională, mediere pentru identificarea unui loc de muncă, formare profesională gratuită, precum şi de facilităţi financiare (prima de inserţie, prima de relocare, prime de mobilitate) sau indemnizaţie de şomaj.

Pentru a beneficia de prima de inserţie sau, după caz, de indemnizaţia de şomaj absolvenţii trebuie, în termen de 60 de zile de la data absolvirii, să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă la agenţiile locale şi punctele de lucru din subordinea AJOFM Olt, respectiv Slatina, Caracal, Balş, Corabia, Drăgăneşti-Olt. Termenul limită pentru cei care nu au promovat Bacalaureatul este 30 iulie.

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă sunt: actul de identitate, în original şi copie; actele de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie, adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.

Absolvenții instituțiilor de învățământ și absolvenții şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care în termen de 60 de zile de la absolvire se înregistrează la AJOFM Olt și se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o primă de inserție egală cu de 3 ori valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data încadrării (indicatorul social de referinţă este de 500 de lei).

Pot solicita indemnizaţie de şomaj absolvenţii înregistraţi în evidenţele AJOFM Olt care, într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire, nu au reuşit să se încadreze în muncă şi nu au fost admişi sau nu urmează cursurile unei forme de învăţământ, nu realizează venituri sau realizează din activităţi autorizate potrivit legii venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, respectiv 500 lei.

Indemnizaţia de şomaj este în cuantum de 250 de lei şi se acordă pe o perioadă de şase luni.

Persoanele care au promovat Bacalaureatul, dar care nu urmează o formă de învăţământ, pot solicita indemnizaţia de şomaj începând cu 1 august.

Comentarii

Redacţia

2019-07-29 15:56:18

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...