Sănătate

2019-06-13, 15:54:58

Marius Oprescu: „Spitalul Slatina este o prioritate, iar investiţiile vor continua. Trei proiecte realizate din bugetul CJ Olt sunt urcate în SEAP şi lucrările vor începe în curând”

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a dat asigurări că investiţiile la nivelul celei mai mari unităţi medicale din judeţ vor continua. Chiar în această perioadă sunt urcate în SEAP trei proiecte realizate cu fonduri alocate de forul judeţean.

Marius Oprescu spune că Spitalul Slatina reprezintă o prioritate în mandatul său. Chiar în această perioadă, trei noi investiţii de la nivelul unităţii medicale slătinene stau să înceapă. Astfel, vor fi reabilitate ultimele patru etaje din Blocul Materno-Infantil, Blocul central va fi reabilitat termic. Totodată, vor fi demarate procedurile şi pentru Secţia de la Scorniceşti.
  
„Aşa cum am spus de la începutul mandatului meu, Spitalul Slatina este o prioritate, iar investiţiile vor continua. În această perioadă, se ridică în SEAP trei investiţii realizate din bugetul propriu al CJ Olt şi lucrările vor începe în curând. Este vorba despre cele patru etaje rămase nereabilitate din Blocul Materno-Infantil, dar şi reabilitarea termică a Blocului central, pentru că acest corp nu este pe proiectul pe fonduri europene în care sunt incluse restul clădirilor Spitalului Slatina. Totodată, mai avem şi reabilitarea secţiei de la Scorniceşti atât anvelopare exterioară, cât şi modernizarea etajelor doi şi trei. Sperăm ca în maximum doi-trei ani, spitalul să nu mai aibă niciun corp de clădire şi nicio secţie nereabilitată. De asemenea, toate secţiile pe care le terminăm de reabilitat vor fi dotate cu mobilier modern şi aparatură”,
a spus Marius Oprescu.

Managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea, spune că, în acest an, suma alocată de CJ Olt este una generoasă, de peste 200 de miliarde de lei vechi.

„Împreună cu preşedintele CJ Olt ne-am propus ca până 2021 Spitalul Slatina să fie complet renovat, dotat cu echipamente medicale şi cu mobilier nou. 200 de miliarde de lei vechi sunt banii pe care îi primim anul acesta de la CJ Olt, pentru continuarea investiţiile. Sunt cei mai mulţi bani pe care un consiliu judeţean din ţară îi alocă. Sunt bani care se duc în construcţii, în renovări, reabilitări, echipamente medicale. O sumă foarte mare merge şi pe susţinerea cheltuielilor de personal, adică norma de hrană aproape integral este suportată de CJ Olt”, a spus Rotea.
Comentarii

Redacţia

2019-06-13 15:54:58

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...