Politică

2017-11-13, 11:46:02

Marius Iancu: Reforma fiscală, beneficii pentru milioane de români

Deputatul Marius Iancu spune că reforma fiscală asumată de PSD, prin modificarea Codului Fiscal de către Guvern aduce beneficii atât pentru angajat, cât şi pentru angajator.

El a arătat că se reduc cotele cumulate ale contribuţiilor sociale obligatorii cu 2%, de la 39,25 % la 37,25%, cât şi numărul de contribuţii de la 9 la 3, adică se simplifică fiscalitatea: contribuţia pentru asigurări sociale (CAS), plătită pentru salariat; contribuţia pentru asigurări sociale de sănătate (CASS), plătită pentru salariat; contribuţia asiguratorie pentru muncă, suportată de angajatori.

Se reduce impozitul pe venit de la 16% la 10%, măsura care are ca scop reducerea presiunii fiscale asupra veniturilor populaţiei şi contribuie la creşterea nivelului de trai.

Cresc cu 9,1% veniturile nete pentru 1.250.000 de persoane, angajaţi cu salariul minim.

Cresc veniturile celor care au salarii sub 3.000 lei şi au persoane în întreţinere ca urmare a creşterii cu 60% a sumelor scutite de impozit (deducerile personale).

Cresc cu 7,1% veniturile a peste 250.000 de pensionari cu pensii peste 2.000 lei, pentru care impozitul se reduce de la 16% la 10%.

Cresc cu 7,1% veniturile a peste 500.000 de persoane, ale celor cu activităţi independente, PFA-uri, avocaţi, experţi contabili, jurnalişti.

Milioane de români care obţin venituri din agricultură, dobânzi, arende, investiţii pe bursă vor câştiga cu 7,1% mai mult ca urmare a reducerii impozitului.

„Creşte nivelul pensiilor cu 20% pentru cei care sunt astăzi, în activitate, ca urmare a creşterii nivelului contribuţiilor în contul fiecărui salariat şi în baza noii modalităţi de calcul a pensiilor, exclusiv pe baza contribuţiilor, care va fi în noua lege a pensiilor pentru că masurile PSD se completează una pe cealaltă, fiind parte a unui program realizat pentru relansarea economică şi dezvoltarea României”, a mai spus Marius Iancu.

Comentarii

Redacţia

2017-11-13 11:46:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...