Politică

2017-08-28, 09:42:45

Marius Iancu: „Pentru oamenii care au trăit și trăiesc în fostul județ Romanaţi, trebuie să facem această reparație istorică și morală”

Deputatul Marius Iancu se numără printre decidenţii care susţin adăugarea numelui de Romanaţi la cel al judeţului Olt, modificare care va fi supusă unui referendum, pe 15 octombrie, el argumentând că este nevoie de această reparaţie istorică şi morală.

Iancu a afirmat că a venit timp să înţelegem şi să respectăm istoria fostului judeţ Romanaţi.

„Pe 15 octombrie, locuitorii județului Olt sunt chemați la referendumul pentru schimbarea numelui județului în Olt-Romanati. Susțin acest demers al Grupului de Inițiativă de la Caracal pentru că a venit timpul să înțelegem și să respectăm istoria acestei zone aflate în stânga și dreapta râului Olt. Este timpul să le spunem generațiilor viitoare că au existat două județe, Olt și Romanati, care au avut fiecare istoria și tradițiile lui. De aceea, pentru oamenii care au trăit și trăiesc în fostul județ Romanaţi, trebuie să facem această reparație istorică și morală”, a afirmat deputatul.

Parlamentarul a adăugat că va susţine, din băncile Legislativului, actul prin care referendumul va fi validat.

„Dacă cetățenii vor vota pentru schimbarea numelui județului, voi susține și vota în Parlamentul României legea prin care referendumul va fi validat, lege care o să prevadă că niciun act de identitate sau alt document nu va fi modificat decât când va expira. Prin votul de pe 15 octombrie nu vom lăsă să dispară o parte a istoriei acestor locuri - Romanaţiul cu frumusețea lui din perioada interbelică”, a mai precizat Marius Iancu.

Pe 15 octombrie 2017, oltenii vor fi chemaţi să răspundă cu „da” sau „nu” la întrebarea „Sunteţi de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt?”. Pentru ca această schimbare de denumire să se producă, la vot trebuie să se prezinte 30% dintre oltenii aflaţi în listele electorale permanente, iar 50% plus unu dintre aceştia să voteze „da”.

Comentarii

Redacţia

2017-08-28 09:42:45

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro