Politică

2018-06-12, 21:27:07

Marius Iancu: „Iohannis, un președinte slab pregătit sau un «președinte marionetă»?

Deputatul PSD Marius Iancu a criticat, marți, lipsa de reacție a președintelui Klaus Iohannis de a pune în aplicare decizia Curții Constituționale de revocare din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Parlamentarul de Olt susține că Deciziile Curții Constituționale se execută, nu se discută și acest lucru este valabil și pentru președintele Klaus Iohannis. 

Decizia Curții cu privire la revocarea procurorului șef DNA trebuie pusă în aplicare, nu recitită  atunci când Iohannis are insomnii. Declarațiile despre activitatea Curții Constituționale puse în același context cu declaratiile politice împotriva lui Liviu Dragnea și PSD demonstrează că «președintele nostru» încurajează violențele din spațiul public și vrea să provoace noi proteste”, a afirmat Marius Iancu.

Acesta mai spune că Iohannis nu este un mediator, ci un om politic care luptă pentru propria supraviețuire pentru că nu mai este în grațiile „statului paralel”. 

De aceea face insinuări cum că decizia CCR pune sub semnul întrebării independența procurorilor. Lui Iohannis îi convine ca procurorii să îi anihileze adversarii politici și cu dosare penale să se dea jos guverne și premieri. CCR precizează explicit că ministrul Justitiei verifică modul în care procurorii își îndeplinesc atribuțiile de serviciu, dar nu și soluțiile sau măsurile luate în dosare”, mai declară deputatul.

Marius Iancu conchide arătând că președintele este slab pregătit și n-a reușit să-și însușească noțiunile de bază ale Constituției, de când este în funcție.

„«Președintele nostru» ne-a spus că el reprezintă Statul Român, deci atunci ar trebui să știe că, în Romania, respectarea Constituției, a suprematiei sale și a legilor este obligatorie, conform art.1, alin 5 din Constituția României, iar suveranitatea națională aparține poporului român care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere ( art 2, alin. 1din Constituția României). Poate «președintele nostru"» nu a avut timp în cei patru ani de mandat să termine de citit Constituția României și de aceea nu înțelege deciziile Curții Constituționale. Avem fie un președinte slab pregătit, fie un «președinte marionetă» care a încălcat Constituția României!”,
a conchis Iancu.

Comentarii

Redacţia

2018-06-12 21:27:07

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...