Politică

2019-07-16, 11:47:02

Marius Iancu: „Am votat pentru modificarea și completarea Legii electorale. Alegătorii aflați în interiorul secției de votare sau la rând pot vota până la ora 23.59”

Deputatul PSD de Olt Marius Iancu se numără printe parlamentarii care au votat pentru modificarea şi completarea legilor electorale.

Proiectul legislativ, care are scopul să asigure accesul la vot al alegatorilor din afara țării, a trecut 228 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și 19 abțineri.
Iancu a explicat care sunt principalele modificări aduse.

„Alegătorul care dorește să voteze în străinătate la alegerile prezidențiale se poate înscrie în registrul electoral, prin intermediul unui formular de pe site-ul Autorității Electorale Permanente. Pentru votul prin corespondență, românii din străinătate trebuie să se înscrie în registrul electoral, ca alegător prin corespondență.  În diaspora, votarea se desfășoară pe parcursul a trei zile- vineri, sâmbătă și duminică. Alegătorii aflați în interiorul secției de votare sau la rând ca să voteze pot să își exercite acest drept până la ora 23.59, această prevedere legislativă aplicându-se și pentru alegatorii din țară”, a afirmat parlamentarul oltean.

El a adăugat că exit-poll-urile vor fi publicate după ora 21.00, plenul Camerei Deputaților respingând amendamentul care prevedea ca exit-poll-urile să fie difuzate după ora 24.00.

Comentarii

Redacţia

2019-07-16 11:47:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...