Politică

2018-04-12, 15:45:29

Marinescu, despre Gigel, care vrea să-i ia locul în Europarlament: „Nu ştiu ce este real. Eu l-am auzit pe domnul Ştirbu, la Craiova, spunând «eu nu candidez»”

Prezent joi la Slatina, eurodeputatul Marian Jean Marinescu, zis Marijean, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că l-a auzit pe Gigel Ştirbu spunând public că nu-l interesează o candidatură la europarlamentare.

Marinescu a afirmat că pot fi mai mulţi candidaţi propuşi de organizaţiile PNL din regiune. Deputatul de Olt Gigel Ştirbu trage sfori pentru a prinde un loc eligibil pe lista pentru europarlamentarele de anul viitor, având promisiunea de la preşedintele PNL Ludovic Orban că va fi locul patru sau cinci. Ascensiunea parlamentarului oltean este chiar în detrimentul europarlamentarului Marian Jean Marinescu, care provine din fostul PDL. Surse politice din interiorul PNL au declarat, pentru Gazeta Nouă, că înţelegerea lui Ştirbu cu Ludovic Orban vizează susţinerea actualului şef liberal, în schimbul îndepărtării fostului pedelist Marinescu.

„Nu ştiu ce este real. Eu l-am auzit pe domnul Ştirbu, la Craiova, în şedinţa CDJ Dolj, spunând «eu nu candidez», restul e problema dumneavoastră, întrebaţi-l pe dânsul. Să vă spun mecanismul. Pot să fie nu ştiu câţi candidaţi din regiunea Oltenia, organizaţiile vor desemna un candidat, iar eu sunt unul dintre acei candidaţi. Am anunţat că sunt candidat pentru că aşa au vrut ai mei de la Dolj, dar pot să apară şi alţii. Eu n-am niciun fel de problemă. Este foarte devreme această discuţie”,
a declarat Marinescu.

Sfătuit de jurnaliştii prezenţi la eveniment să nu pună bază în ceea ce declară Ştirbu, Marinescu a declarat: „Eu ascult toate sfaturile. Unele le urmez, altele nu”.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, preşedintele PNL Olt Liviu Voiculescu, a afirmat că organizaţia pe care o conduce va da un „vot democratic”, în această problemă.

„Fiecare Birou Politic din judeţele care compun regiunea va da un vot în favoarea unuia dintre candidaţi. La Olt, va fi un vot democratic şi va fi la momentul în care vom şti exact candidaţii. Până acum, ştim că domnul Marinescu este unul dintre ei, dar mai este timp destul să se înscrie şi alţii”, a spus Voiculescu.


Comentarii

Redacţia

2018-04-12 15:45:29

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...