Agricultură

2017-04-19, 16:14:48

Marinescu: „Dacă temperaturile vor scădea sub zero grade, nu vor fi afectate doar livezile şi viile, ci şi porumbul şi rapiţa”

Prognozele meteorologilor, conform cărora temperaturile ar putea scădea şi până la minus două grade, ar putea da peste cap planurile fermierilor olteni. Potrivit specialiştilor olteni, dacă temperaturile vor scădea atât de mult, vor avea de suferit nu doar podgoriile de viţă de vie şi livezile de pomi fructiferi, ci şi culturile de porumb, floarea soarelui şi rapiţă.

Directorul Direcţiei pentru Agricultură Olt, Emil Marinescu, speră ca zilele acestea temperaturile să nu scadă sub zero grade.

„Sperăm ca temperaturile să nu scadă până la zero grade sau să ajungă la minus două grade, aşa cum se prognozează. Nu vor avea de suferit doar livezile şi viţa de vie, ci şi cultura de porumb, rapiţă şi floarea soarelui”, a spus Marinescu.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură Olt, zilele acestea, în judeţul Olt, au căzut 17-21 litri de precipitaţii pe metrul pătrat, iar fermierii s-au bucurat de darul oferit de Divinitate chiar de Paşte.

Până la finalul săptămânii este aşteptat un nou val de precipitaţii, iar specialiştii au estimat că ar putea cădea până la 40 de litri de apă pe metrul pătrat, în Olt.

Comentarii

Redacţia

2017-04-19 16:14:48

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro