Comunitate

2019-11-07, 10:42:42

Marele proiect CAO pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi canal din judeţ, în valoare de peste 240 milioane de euro, aprobat de MFE

Ministerul Fondurilor Europene a selectat spre aprobare, în data de 1 noiembrie 2019, marele proiect al Companiei de Apă Olt ce vizează dezvoltarea infrastructurii de apă şi canal din judeţ, în valoare de peste 240 milioane euro.

„Proiectul Regional Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020” are o finanțare europeană nerambursabilă în valoare totală de 241.076.986 euro.
85% din valoarea totală a proiectului este asigurată din Fondul de Coeziune, 13% de la bugetul de stat și 2% din bugetul local.

Acest proiect are ca scop continuarea dezvoltării infrastructurii de apă și apă uzată, prin creșterea gradului de colectare și tratare a apelor uzate, respectiv prin creșterea gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației în 25 de localităţi: Slatina, Caracal, Balș, Corabia, Drăgănești-Olt, Dăneasa, Scornicești, Potcoava, Piatra-Olt, Găneasa, Gostavățu, Băbiciu, Scărișoara, Dobrosloveni, Fărcașele, Izbiceni, Giuvărăști, Tia-Mare, Rusănești, Serbănești, Crîmpoia, Vișina, Bălteni, Perieți, Schitu.

În cadrul proiectului, se vor moderniza și extinde rețelele de apă și canalizare, se vor reabilita stațiile de pompare apă uzată și se vor construi altele noi, în toate cele 25 de localități. În plus, la Slatina se va construi o stație de tratare a apei și o platformă acoperită pentru depozitarea nămolului, în Balș, se va construi o stație de tratare a apei, iar la Caracal și Corabia se vor face stații de epurare.

Perioada de implementare a proiectului este de 84 luni, din care 36 de luni reprezintă perioada de notificare a defecțiunilor.

„Compania de Apă Olt vrea să ofere, beneficiarilor servicii de cea mai bună calitate, contribuind astfel la îmbunătățirea calității mediului și a standardelor de viață din cât mai multe localități din județul Olt. Compania de Apă Olt este parte a fiecărei comunități!”, se arată într-un comunicat al CAO.

Comentarii

Redacţia

2019-11-07 10:42:42

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...