Comentariul Gazetei

2020-01-08, 15:45:22

Mame analfabete care militează pentru homeschooling

Sunt într-un grup de mămici pe Facebook, uneori mă distrez copios, alteori mă enervez. În fine, este interesant să vezi ce păreri au unele oltence. Cele mai multe sunt mămici, adică au pe mână copii de educat. Zilele acestea a fost lansat în dezbatere un nou subiect... Unele mămici militează pentru homeschooling, adică pentru educarea copiilor acasă, de către părinţi sau meditatori. Acest tip de educaţie este realizat, de regulă în familie, dar prin înscrierea la o şcoală-umbrelă, care certifică în cele din urmă ce competenţe a dobândit minorul. 

Pare a fi un fenomen la modă, mai ales după ce unele vedete de pe paliuri mioritice au anunţat că au ales acest sistem de învăţământ pentru copiii lor.   
Unele mămici, deşi scriu cu greşeli gramaticale grave, au voci tot mai sonore că ele vor să-şi educe copiii acasă. Şi nu vorbim de „fineţuri”, adică folosesc „care” în loc de „pe care”, „din cauza” în loc de „datorită”, sau „decât” în loc de
„doar”. Greşelile sunt colosale, sunt elementare de clasa a III-a sau a IV-a, când sunt învăţate ortogramele.

Analfabetele vor să-şi ţină copiii acasă pentru a le prezenta tainele matematicii sau pe cele ale gramaticii. Este chiar de râs, dacă nu ar fi de plâns!

Comentarii

Redacţia

2020-01-08 15:45:22

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...