Comentariul Gazetei

2018-11-07, 14:30:51

Maltratarea bătrânilor, semnul unei societăţi decadente

Cazul bătrânilor din Brebeni, maltrataţi pentru o sumă de bani infimă, reprezintă radiografia unei societăţi bolnave. Ajunşi la vârsta la care trebuie să se bucure de linişte, oamenii s-au trezit atacaţi de un bărbat, chiar un nepot fiind suspectul principal, un pierde-vară, bun de muncă, care i-a supus la chinuri cumplite pentru câteva sute de lei.

Trăim vremuri în care angajatorii nu mai găsesc forţă de muncă din cauza unor leneşi, care în timp se transformă în nişte infractori. Aceşti pierde-vară ai societăţii, care refuză să muncească, ajung să-ţi dea în cap pentru o sumă de bani.

Nu este un caz izolat, astfel de situaţii se petrec aproape la ordinea zilei. Părinţi bătuţi de cei care le-au dat viaţă, pentru a le încasa pensia, bunici supuşi agresiunii fizice pentru câteva sute de lei, vârstnici înfometaţi de cei care ar trebui să le întindă o mână de ajutor la bătrâneţe, iar exemplele pot continua, pentru că, din păcate, aceasta este realitatea tristă. S-a ajuns în situaţia în care oameni buni de muncă, în putere, să trăiască pe spatele bătrânilor.

Mai acum ceva săptămâni, am urmărit cazul unei bătrâne din Braşov. Cu lacrimi în ochi, femeia povestea că i-au fost furate borcanele de zacuscă pe care le pregătise pentru iarnă, special pentru zilele de post. Spunea că nu-şi mai permite să pregătească altele, dar că mai are mere, cartofi, alte câteva alimente din gospodăria proprie, pentru a trece iarna.

Mă îngrijorează numărul mare al celor care refuză să muncească. Mulţi aleg să fure, să cerşească în stânga şi în dreapta, iar în unele cazuri să ajungă chiar la agresiuni fizice similare bărânilor din Brebeni. Toate acestea reprezintă semnul unei societăţi decadente...

Comentarii

Redacţia

2018-11-07 14:30:51

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...