Agricultură

2017-09-08, 15:21:01

Mai mulţi fermieri olteni, interesaţi de Programul „Prima împădurire”

Reprezentanţii APIA Olt se aşteaptă ca în etapa a II-a a schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite” să aibă mai mulţi beneficiari din judeţ, mai ales că fermierii olteni s-au interesat privind condiţiile solicitate.

Etapa a II-a a schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite” este în plină derulare, iar mai mulţi olteni s-au interesat la specialiştii APIA Olt despre condiţiile acestei măsuri.

Directorul executiv adjunct al APIA Olt, George Dumitrescu, estimează că în această etapă vor fi mult mai mulţi beneficiari olteni.

„S-au interesat cinci-şase olteni despre această schemă de stat. Estimăm că vom avea mai mulţi beneficiari în această etapă. Fermierii din judeţ au mai înţeles despre ce este vorba, s-au mai informat”, a spus Dumitrescu.

La prima etapă, derulată în primăvara acestui an, s-au înscris doar doi fermieri, unul din Corbu, celălalt din Cungrea. Aceştia au trecut de toate verificările, inclusiv de cele ale structurii centrale, şi au început împăduririle.

Sprijinul financiar este acordat deţinătorilor publici şi privaţi de terenuri agricole şi neagricole şi formelor asociative pentru împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite.

Comentarii

Redacţia

2017-09-08 15:21:01

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro