Social

2020-01-09, 15:54:55

Mai mulţi bani pentru înmormântare. Ajutorul de deces majorat la 5.429 de lei

Valoarea ajutorului de deces a crescut, începând de astăzi, potrivit legii bugetului asigurărilor de stat pe anul 2020. Astfel, valoarea acestuia, în cazul decesului asiguratului sau pensionarului este de 5.429 de lei, iar în cazul membrului de familie de 2.715 lei.

Potrivit legii bugetului asigurărilor de stat, valoarea ajutorului de deces ajunge, de la 5.163 de lei, la 5.429 de lei, în cazul decesului asiguratului. Valoarea sprijinului financiar pentru decesul unui membru de familie al asiguratului s-a majorat de la 2.582 de lei la 2.715 lei.

Ajutorul de deces poate fi solicitat în maximum trei ani de la data decesului. În plus, ajutorul de deces trebuie achitat într-un termen de maximum trei zile lucrătoare de la solicitare.

În cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, ajutorul de deces se achită soţului supravieţuitor, copilului, părintelui, tutorelui, curatorului sau oricărei persoane care dovedeşte cu acte că a suportat cheltuielile cauzate de deces.

În cazul decesului unui membru de familie, ajutorul de deces se achită asiguratului sau pensionarului al cărui membru de familie a decedat.

Actele necesare acordării ajutorului de deces: cerere pentru acordarea ajutorului de deces, certificat de deces (original şi copie), act de identitate al solicitantului (original şi copie), acte de stare civila ale solicitantului, din care să rezulte gradul de rudenie cu decedatul, sau, după caz, actul care atestă calitatea de tutore, curator, mandatar (original şi copie), dovada că solicitantul a suportat cheltuielile ocazionate de deces (original şi copie).

În judeţul Olt, potrivit datelor funrizate de Casa de Pensii, lunar sunt plătite aproximativ 450 de ajutoare de deces.


Comentarii

Redacţia

2020-01-09 15:54:55

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...