Mai mulţi asistenţi medicali lucrează ca voluntari, la Spitalul Slatina. Pe ce secţii sunt distribuiţi aceştia

11 asistenţi medicali lucrează ca voluntari la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Aceştia au contract pe un an cu unitatea medicală din Slatina. Nu sunt plătiţi pentru munca prestată, însă au nevoie de documentul prin care se certifică că au făcut voluntariat, pentru a se angaja mai uşor peste hotare.

Voluntarii sunt distribuiţi pe următoarele secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina: Chirurgie Generală, UPU Slatina, Obstetrică-Ginecologie II, la Oncologie, Neurologie şi la Ortopedie Traumatologie. Totodată, doi kinetoterapeuţi lucrează la nivelul Laboratorului de Recuperare, Medicină Fizică şi Balenologie.

Puţini sunt cei care fac voluntariat pentru că vor să-şi ajute semenii. Cei mai mulţi au nevoie de certificatul prin care se atestă că au lucrat ca voluntari într-o unitate medicală pentru a se angaja mai uşor peste hotare.

Directorul de îngrijiri medicale de la Spitalul Slatina, Mirela Stăncioiu, a precizat că voluntarii îşi desfăşoară activitatea sub stricta supraveghere a unui asistent medical.

„Întreaga lor activitate este făcută sub stricta supraveghere a unui asistent medical, nu fac de capul lor. Ne ajută foarte mult, pentru că este un volum mare de muncă şi avem deficit de personal. Perioada petrecută în spital îi ajută şi pe ei, pentru că se consideră vechime în profesie. Dacă vor să-şi reia atestările şi au doi ani de voluntariat, dau testările mai devreme cu doi ani, nu trebuie să lucreze cinci ani ca asistent medical. Mai mult de atât, acest certificat de voluntariat îi ajută foarte mult în afară. Sunt oameni care se angajează doar pentru a obţine acest document”, a spus Mirela Stăncioiu.

Programul de lucru este unul flexibil, iar voluntarul îşi poate alege perioada în care se prezintă la spital.