Comentariul Gazetei

2019-04-08, 10:48:23

Mai avem nevoie de medici?

Cine are curiozitatea să intre pe forumuri de mămici rămâne de-a dreptul şocat. Câteva simptome despre suferinţa copilului, iar medicamentaţia este gata. S-a ajuns mult prea departe cu tratamentele aplicate după ureche, care pot pune în pericol, uneori, viaţa copiilor. „I-au apărut nişte bubiţe, cu ce să-l dau?”, „Mămici, ce metode aveţi pentru a-i scădea febra copilului?” sunt doar câteva dintre temele dezbătute pe grupurile de mămici. Te cruceşti când vezi că pun la îndoială tratamentele medicilor, cerând sfatul altor persoane despre reţeta dată de medic.

Dragi părinţi, internetul nu ţine loc de medici. Nu mai cereţi părerea unor persoane neavizate, pentru că dacă unui copil i-a priit un tratament, al tău poate fi alergic la o anumită substanţă. Ai copilul bolnav, mergi urgent la medic. Nu de puţine ori s-au întâmplat adevărate tragedii în urma unor tratamente aplicate greşit. Mi-amintesc mediatizarea cazului unui bebeluş de doar patru luni, care a murit după ce mama l-a tratat de răceală cu sare încinsă, aplicată pe piept. Trebuie să fii inconştient să-ţi tratezi copilul după ureche sau la sugestia unor persoane neavizate. Vinovaţi sunt atât cei care cer părerea pe grupurile de mămici, cât şi cei care oferă astfel de tratamente alternative.

O primă experienţă cu medicul pediatru al copilului meu am avut-o la doar câteva zile după ce am născut. Acum, îmi vine să zâmbesc când îmi amintesc că am sunat-o disperată şi i-am spus că cea mică cred că are afte pentru că plânge şi ţine gura deschisă. Până să ajungă la noi, m-a liniştit oarecum spunându-mi că probabil are colici. A consultat-o şi bineînţeles că nu avea bube în gură, aşa cum credeam eu, ci dureri de burtică. Aşadar, nu vă mai diagonsticaţi singuri copiii sau cerând opinii pe internet, pentru că le puteţi face rău. Cei care sunteţi tentaţi să-i trataţi de pe interent, duceţi-vă copiii la medic, acum! Avem nevoie de ei.

Comentarii

Redacţia

2019-04-08 10:48:23

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...