Actualitate

2021-06-17, 09:48:20

Magazine alimentare, din Slatina şi Caracal, amendate de DSVSA. S-au ridicat mai multe kilograme de carne de porc

35.600 de lei este valoarea amenzilor aplicate de DSVSA Olt, în luna mai, în timpul controalelor efectuate în unităţi de alimentaţie publică. Principalele nereguli au fost legate de igiena necorespunzătoare. În timp controalelor efectuate în magazine alimentare, o braserie şi o rulotă fast food, pe lângă amenzi, au fost ridicate şi câteva kilograme de carne de porc.

În cadrul verificărilor s-a urmărit modul în care operatorii din sectorul alimentar autorizaţi/înregistraţi sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor respectă condiţiile sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la procesarea alimentelor de origine animală (carne, lapte, produse lactate, peşte, ouă) şi nonanimală (produse de panificaţie şi patiserie, legume-fructe), asigurarea trasabilităţii acestora, condiţiile de ambalare, transportul, depozitarea şi comercializarea acestora către consumatorul final .

Au fost depistate abateri de la normele sanitare veterinare, astfel că au fost aplicate 14 avertismente conform O.G. 2/2001 (la magazine alimentare, un bar, centre de prelucrare lapte integrate în cadrul exploatațiilor nonprofesionale) și 6  sancțiuni contarvenționale conform H.G. 984/2005, cu modificările ulterioare, în valoare de 35600 lei (la magazine alimentare, o unitate de ambalare, o braserie, rulotă fast food) din Slatina și Caracal  .

Principalele nereguli sancționate au fost : igienă necorespunzătoare, nerespectarea programului de autocontrol, etichetare necorespunzătoare, unități neînregistrate sanitar veterinar, satrea de sănătate a personalului neverificată”, se arată într-un comunicat de presă al DSVSA Olt. 

De asemenea, s-a reținut oficial cantitatea de 17,4 kg carne de porc (spată de porc și carne tocată cu modificări organoleptice), care a fost dirijată către unitate de neutralizare autorizată sanitar veterinar . Comentarii

Redacţia

2021-06-17 09:48:20

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...