Comentariul Gazetei

2019-06-11, 15:23:56

Maestrul

Fix-ul redacţiei suna foarte des, în acele vremuri. Puţini aveau telefoane mobile, iar despre mail sau reţele de socializare nici nu încăpea vorba. Răspundea cine se găsea pe lângă telefon şi apoi striga în tot biroul persoana căutată. „Ionuţ, te caută un domn”, eram anunţat ori de câte ori mă suna Maestrul.

Maestrul este singura persoană pe care am cunoscut-o, de departe ce-i drept, care vorba despre ea la persoana a treia.

Om fără talent, dar sârguincios în ceea ce făcea, Maestrul ţinea neapărat să apară la Gazetă, cât de des, aşa că suna pe fix şi cerea cu redactorul care se ocupă de secţiunea culturală. La acea dată era vorba de mine, care aveam abia câteva zile în breaslă.

După cum aveam să aflu, Maestrul începea abrupt: „În data de, Maestrul (şi îşi spunea numele), împreună cu X şi Y, a fost prezent...”. Mi se părea frapant ca un om să vorbească despre el ca despre altă persoană. Dar de fiecare dată, cu ocazia fiecărui apel, Maestrul continua şi spunea că Maestrul a făcut, că Maestrul a des sau că Maestrul a luat nu ştiu ce premiu.

Conştiincios, îmi notam într-o agendă toate informaţiile „valoroase” relatate de Maestru şi apoi redactam câte un articol cu tema respectivă, de fiecare dată scoteam sintagma „Maestru” şi-i lăsam doar numele. Când revenea cu telefon, mă aşteptam ca Maestrul să-mi reproşeze că nu-i respect blazonul, că nu-l ţin de maestru, dar omul intra direct în rol şi începea: „În data de, Maestrul...”.

M-am gândit că poate nu contează aşa de mult pentru el această titulatură sau poate că chiar nu citeşte textele despre el. Se uită doar la poză şi la titlu şi adaugă ziarul în vreun dosar.

Când nu m-am mai ocupat de secţiunea culturală a ziarului, am aflat că Maestrul fusese acuzat că şi-a însuşit nişte fonduri. Supărat, l-a dat în judecată pe ziaristul care a îndrăznit să scrie astfel de lucruri despre el, dar şi-a retras plângerea, ulterior. Poate că şi de această dată, Maestrul citise doar titlul şi văzuse poza, aşa că s-a înfuriat şi a mers la instanţă. Apoi, cine ştie, s-a uitat în amănunt şi i-o fi dat dreptate ziaristului.

Comentarii

Redacţia

2019-06-11 15:23:56

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...