Social

2019-06-28, 13:32:08

Liceenii care nu vor promova Bacalaureatul au termen până la 30 iulie să se înregistreze la AJOFM Olt

Absolvenţii care nu vor promovat Bacalaureatul se pot înregistrata la AJOFM Olt ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, pentru a beneficia de indeminizaţie de somaj, până pe 30 iulie. Potrivit datelor oferite de AJOFM Olt, 268 de tineri ieşiţi de pe băncile şcolii se află deja în baza de date a instituţiei.

Absolvenţii promoţiei 2019 au termen 60 de zile de la absolvire să se înregistreze în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispoziţie în scopul integrării  pe piaţa forţei de muncă. Este vorba despre servicii de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilități financiare.

Potrivit datelor oferite de AJOFM Olt, 268 de tineri ieşiţi de pe băncile şcolii s-au înscris deja ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Cei care îşi găsesc o slujbă în termenul de 60 de zile de la absolvire, primesc de la stat o primă de inserţie în valoare de 1.500 de lei.

Actele necesare pentru înregistrarea la AJOFM Olt, ca persoană în căutarea unui loc de muncă, sunt urmatoarele: act de identitate (copie şi original), adeverinţă din care să rezulte data absolvirii (copie şi original), adeverinţă de la medicul de familie cu menţiunea „apt muncă”.

Pentru a se înregistra, tinerii din judeţul Olt se pot adresa agenţiilor locale şi punctelor de lucru din subordinea AJOFM Olt, în a căror rază teritorială îşi au domiciliu :Agenţia Locală Slatina- str. Prelungirea Crişan, nr. 2; Agenţia Locală Caracal - str. Nicolae Titulescu, nr. 29;  Punct de Lucru Balş - str. Nicolae Bălcescu, bl. 152, ap. 1 şi 3; Punct de Lucru Corabia - str. T. Vladimirescu, nr. 52;  Punct de Lucru Drăgăneşti-Olt, str. N. Titulescu, nr. 111.

Absolvenții care nu se prezintă în termenul legal pentru a fi luați în evidențe au dreptul să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, pot beneficia de serviciile de mediere pe piaţa muncii, dar nu vor avea dreptul la indemnizaţie de şomaj în valoare de 250 de lei, care se acordă pe o perioadă de şase luni.

Comentarii

Redacţia

2019-06-28 13:32:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...