Actualitate

2014-03-25, 18:16:13

Lampioane tricolore, lansate în Balş cu ocazia Unirii cu Basarabia de la 1918

Joi seara, la ora 19.00, de la Monumentul Eroilor din Balş vor fi lansate lampioane tricolore pentru a marca împlinirea a 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Momentul a fost pregătit de filiala Olt a Platformei unioniste „Acţiunea 2012”, printre fondatorii căreia se numără şi reprezentanţii asociaţiilor oltene „Salvaţi Identitatea Satului” şi „Renaştem împreună”.

 

Evenimente similare vor avea loc în mai multe localităţi din ţară şi de peste Prut, printre care se numără şi Alba-Iulia, Arad, Piteşti, Bacău, Bălţi, Botoşani, Brăila, Bârlad, Braşov, Buzău, Călăraşi, Reşiţa, Cluj-Napoca, Chişinău, Galaţi, Giurgiu, Târgu-Jiu, Hunedoara, Iaşi, Drobeta Turnu-Severin, Târgu Mureş, Nisporeni, Orhei, Ploieşti, Zalău, Sibiu, Suceava, Târgovişte, Timişoara, Tulcea, Râmnicu Vâlcea, Vaslui, Focşani, Aleşd, Craiova, Urziceni, Oradea, Bistriţa, Piatra Neamţ.

 

„Semnalele pe care le primim tot mai des din partea populaţiei din Republica Moldova indică în mod clar dorinţa de a trăi demn într-un stat puternic, reîntregit. Considerăm că anii până la împlinirea visului tuturor românilor - Unirea Basarabiei cu Ţara Mamă - pot fi număraţi pe degetele de la o mână”, a declarat copreşedintele Platformei unioniste Acţiunea 2012, Mihai Nicolae.

Comentarii

Redacţia

2014-03-25 18:16:13

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...