Sănătate

2019-05-22, 11:25:42

Laboratorul de analize medicale al SJU Slatina, evaluat de o comisie RENAR. Medic: „Este un control anual, se verifică întreaga activitate”

Laboratorul de analize medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va fi din nou evaluat de o comisie RENAR. Laboratorul este acreditat de ani buni, iar periodic este evaluat de specialişti, fiind verificată întreaga activitate derulată la nivelul acestui spaţiu, unde sunt analizate probele de sânge a sute de olteni.

O comisie formată din trei specialişti va evalua, săptămâna viitoare, Laboratorul de analize medicale din cadrul Spitalului Slatina. Medicul şef, Marian Ţecu, a precizat că este o vizită obişinută de lucru, periodic fiind astfel de controale. 

„Urmează să avem o evaluare RENAR, săptămâna viitoare. Aceste controale sunt făcute anual. Noi am parcurs mai multe cicluri de acreditare, acum sunt la o vizită obişinută. Standardul RENAR este de fapt standarul european pe care trebuie să-l aibă implementat toate laboratoarele. Noi lucrăm după acest normativ care reglementează activitatea în laborator sub toate aspectele”,
a spus Ţecu.

Astfel, luni şi marţi, comisia structurii centrale va verifica întreaga activitate a laboratorului slătinean.

„Comisia stă două zile la noi, luni şi marţi, şi va verifica întreaga activitate a Laboratorului. Ei ne vor cere documente, o iau din compartiment în compartiment şi stau de vorbă cu responsabilii, verifică dreptul fiecăruia de a lucra”, a adăugat Mariana Ţecu.

Laboratorul de analize medicale din cadrul Spitalului Slatina a fost modernizat integral. Lucrările începute anul trecut au fost finalizate, iar Laboratorul de analize medicale este acum la standarde europene.

În Laboratorul spitalului slătinean sunt lucrate zilnic analizele a 800 de pacienţi.Comentarii

Redacţia

2019-05-22 11:25:42

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...