La ce temperatură sunt păstrate corect alimentele în frigider. Specialiştii DSVSA Olt fac recomandări în funcţie de produse

Temperaturile au început să crească, iar specialiştii DSVSA Olt au făcut o serie de recomandări privind păstrarea alimentelor în frigider. Dacă sfaturile sunt respectate, sunt evitate îmbolnăvirile.

Astfel, în perioadele cu temperaturi ridicate, oltenii trebuie să acorde o atenţie sporită modului în care păstrează sau prepară alimentele, evitând apariția toxiinfecțiilor alimentare.

Consumatorilor li se recomandă să cumpere produse alimentare doar din locuri sau spaţii înregistrate sau autorizate sanitar veterinar, pentru că le oferă garanţia unor produse sigure, care sunt controlate de autorităţi şi care sunt depozitate în condiţii corespunzătoare de temperatură şi igienă.

„Cât mai repede posibil după cumpărare, alimentele de origine animală se fie introduse în frigider, unde se păstrează astfel: carnea refrigerată, laptele, produsele din lapte şi ouăle la o temperatura de refrigerare de preferinţă între 0 grade Celsius +4 grade Celsius şi separat în funcţie de categoria de produs, iar carnea congelată la o temperatură cât mai scăzută, respectiv sub -12 grade Celsius. Să ambaleze separat alimentele care urmează a fi depozitate în frigider şi să le menţină în decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile indicate pe ambalaj. Să spele bine fructele şi legumele înainte de a le depozita în frigider şi înainte de a le consuma”,
se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.