Actualitate

2020-03-16, 12:35:34

ITM Olt, controale la societăţile cu peste 99 de angajaţi care folosesc transportul în comun

Instituţiile publice şi private din municipiul Slatina care au peste 99 de angajaţi au obligaţia decalării programului personalului care utilizează transportul public în comun. ITM Olt anunţă ca a început verificările cu privire la modul în care angajatorii respectă această măsură, luată ca urmare a prevenirii răspândirii coronavirusului.

Insituţiile publice, dar şi private, din municipiul Slatina, care au un număr de peste 99 de angajaţi au obligaţia decalării programului personalului care utilizează transportul public în comun, în afara perioadei de agomeraţie,  prin stabilirea orelor de sosire sau plecare, în mod diferențiat, cu 1-2 ore față de programul normal de lucru, până la data de 31.03.2020, cu posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației la nivel național și local.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt anunţă că a demarat, în această dimineaţă, controalele care vizează hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenă cu privire la modul în care angajatorii respectă decalarea programului de lucru în vederea reducerii riscului de contaminare pe timpul deplasării la locul de muncă.

„Inspectorii de muncă  sunt în teren pentru a verifica prevederile Hotărârii din data de 7 martie a CNSSU. Controalele se realizează doar în municipiul Slatina la insituţiile publice şi private cu un număr mai mare de 99 de angajaţi, care folosesc transportul în comun”, a precizat inspectorul şef al ITM Olt, Cristian Ungureanu. 

De asemenea, ITM Olt efectuează controale şi în ceea ce priveşte sănătatea şi securitatea în muncă a lucrătorilor, fiind vizat modul în care anagajatorii asigură materiale igienico-sanitare în contextul prevenirii îmbolnăvirilor cu COVID-19. 


Comentarii

Redacţia

2020-03-16 12:35:34

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...