Actualitate

2019-12-11, 12:48:42

ITM Olt, controale în trafic la transportatorii de persoane şi mărfuri

ITM Olt a desfăşurat, în noimbrie, controale în trafic. Acţiunea a vizat transportatorii de mărfuri şi persoane. Inspectorii au verificat dacă timpul de muncă şi odihnă al conducătorilor auto este respectat, dar şi modalitatea în care sunt încheiate contractale individuale de muncă.

În perioada 20-29 noiembrie 2019, s-a desfăşurat, la nivel naţional, campania privind respectarea de către transportatorii rutieri de mărfuri şi persoane a prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto, respectiv a prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă.

O parte dintre acţiunile de control s-au desfăşurat în trafic, împreună cu lucrători ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, iar celelalte verificări s-au efectuat în locurile în care conducătorii auto erau staţionaţi, respectiv autogări, staţii de călători, parcări special amenajate pentru transportatorii de mărfuri.

Cu toate că în ultimii ani s-a înregistrat o scădere a numărului de accidente de muncă în această activitate, de cele mai multe ori cauzele producerii acestora sunt oboseala şi suprasolicitarea neuropsihică.

În urma acestor acţiuniau fost verificaţi zece conducători auto şi s-au constat mai multe deficienţe, pentru care s-au aplicat măsuri de remediere. De asemenea, a fost aplicată o sancţiune contravenţională. Cele mai întâlnite deficienţe au fost neacordarea unui spor la salariu pentru salariații care desfășoară activitate in zilele de sambătă sau duminică, neacordarea drepturilor salariale restante şi nerepartizarea programului de muncă pentru salariații cu timp parțial” , a precizat inspectorul şef al ITM Olt, Cristian Ungureanu.Comentarii

Redacţia

2019-12-11 12:48:42

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...