Învăţământ

2017-09-27, 15:56:40

ISJ Olt recomandă liceelor cu promovabilitate zero la bac să devină şcoli profesionale

Şi în acest an la trei licee din judeţ promovabilitatea la examenul de bacalaureat a fost zero, motiv pentru care ISJ Olt recomandă unităţilor de învăţământ să se reorienteze şi devină şcoli profesionale.

În trei licee din judeţul Olt, niciun elev nu a promovat bacalaureat, în acest an: Liceul Tehnologic Crîmpoia, Liceul Tehnologic Drăgăneşti-Olt şi Liceul Tehnologic Izvoarele.
Inspectorul şcolar general adjunct, Florica Grecu, spune că printre motivele care au dus la această situaţie se numără faptul că la aceste unităţi de învăţământ ajung cei mai slabi elevi.

„Este, într-adevăr, o problemă cu care ne confruntăm de mai mult timp. Este foarte dificil, pentru că elevii care ajung la aceste licee sunt aceia care sunt repartizaţi computerizat, la nivel naţional. Atât timp cât Examenul de Evaluare Naţională permite să fie admişi şi elevi care au media sub cinci, este clar că acolo ajung elevii care au cele mai slabe rezultate, din nefericire. Atunci, dacă bacalaureatul nu va fi organizat diferenţiat, rezultatele vor fi acestea pe care le vedem”, a declarat Florica Grecu.

Ea a adăugat că recomandarea ISJ Olt pentru liceele cu promovabilitate zero la bac este să devină şcoli profesionale

„Recomandarea noastră a fost să se orienteze către şcolile profesionale, să încerce o acreditare şi o reorientare şi în ceea ce priveşte profilul. Dacă într-un liceu tehnic avem un profil de contabilitate şi solicitarea nu este atât de mare pe piaţa muncii, să căutăm noi acreditări”, a conchis Florica Grecu.

Comentarii

Redacţia

2017-09-27 15:56:40

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...