Administraţie

2018-02-21, 12:47:27

Investiţie de aproape 4 milioane lei pentru modernizarea iluminatului public din Caracal

Au început, lucrările ce vizează reabilitarea şi eficientizarea întregului sistem de iluminat stradal din municipiul Caracal, întreaga investiţie ajungând la aproape patru milioane lei.

Viceprimarul municipiului Caracal, Octavian Stănescu, a declarat că noua investiţie va duce la o economie de până la 50%, la factura de energie electrică. Valoarea investiției este de 3.925.696,96 lei, TVA inclusă, existând şi o garanție a lucrării de cinci ani.

„De ieri a început execuția lucrărilor ce vizează reabilitarea și eficientizarea întregului sistem de iluminat stradal din municipiul nostru. Sistemul de iluminat public va fi și extins, acolo unde nu există. Pe stâlpii existenți vor fi montate lămpi de tip LED iar consumul și economia vor fi reduse cu până la 50 % față de momentul actual. Lucrările vor dura maximum cinci luni. După finalizarea investiției plata facturii pentru iluminat public va fi redusă de la 80.000 lei la aproape 40.000 lei pe luna, practic investiția se va amortiza în câțiva ani”, a declarat Stănescu.

După implementarea proiectului, numărul total al aparatelor de iluminat din oraş va ajunge la 1.872, doar 136 dintre aparatele vechi fiind păstrate.

„În acest moment, la nivelul oraşului Caracal există şi becuri clasice, dar şi led-uri. dar ele n-au fost montate în urma unui studiu, să ştim exact ce fel de putere au, la ce distanţă faţă de carosabil trebuie ataşate”, a mai declarat Octavian Stănescu.


Comentarii

Redacţia

2018-02-21 12:47:27

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...