Comentariul Gazetei

2019-11-05, 13:25:31

În tot mandatul său, Iohannis a dus doar o „luptă de uzură”. Trei ani s-a străduit să scape de guvernul PSD

Preşedintele Iohannis a avut două preocupări în mandatul său: „lupta de uzură” despre care a vorbit aseară în discursul său, după ce şi-a uns guvernul, dar şi plimbările cu nevasta.

Să le luăm pe rând. În faţa „guvernului meu”, l-am văzut, aseară, pe Iohannis extrem de zâmbitor. Discursul mi-a lăsat un gust amar. Am înţeles că nu este un mare om de stat, iar din speech-ul său am dedus care a fost principala sa preocupare în acest mandat. Adică omul din fruntea ţării a fost preocupat doar de „lupta de uzură”.  

„Nu este niciun secret și o spun direct și pe față. Această schimbare care s-a produs astăzi, care s-a finalizat astăzi cu succes, este încununarea unei lupte de uzură duse în ultimii trei ani de mine împreună cu opoziția parlamentară și a fost încununată de succes”, a spus Iohannis aseară, în faţa ţării şi a guvernului său.

Această bucată din discursul preşedintelui mi s-a părut total nepotrivită şi neinspirată. Eu am înţeles că preocuparea principală a lui Iohannis a fost doar să dărâme guvernul PSD. Adică, împreună cu consilierii săi şi cu băieţii deştepţi a tot urzit planuri pentru a dărâma un guvern legitim. Acesta este motivul rânjetului afişat. Sper să nu văd rânjetul acesta şi după alegerile de la sfârşitul acestei săptămâni.

Cât despre plimbările cu nevasta, Iohannis este un soţ adevărat. Petrece mult timp cu soţia, chiar şi în această postură.

Prins cu „lupta de uzură”, preşedintele a cam uitat de politica externă, care intră în atribuţiile sale. Mi s-a părut ca şi inexistent, nu am auzit de niciun tratat internaţional încheiat de Iohannis în mandatul său din fruntea ţării. 

Comentarii

Redacţia

2019-11-05 13:25:31

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...