Sănătate

2017-07-17, 14:33:50

În plină epidemie de rujeolă, specialiştii DSP Olt încearcă să-i convingă pe olteni să-şi vaccineze copiii, deşi dozele lipsesc. Peste 1.600 de restanţieri

Specialiştii DSP Olt duc o campanie de conştientizare în rândul oltenilor privind pericolul prezentat de rujeolă şi încearcă să convingă cât mai mulţi părinţi să-şi imunizeze copiii. În ciuda acestei campanii, dozele pentru imunizare lipsesc şi se găsesc doar răspândite prin judeţ, câte una-două prin cabinetele medicilor de familie.

110 cazuri de rujeolă au fost confirmate, în acest an, în Olt, după ce probele prelevate de la pacienţi au ajuns la Institutul Cantacuzino Bucureşti. Toţi pacienţii bolnavi au fost trataţi pe secţiile de boli infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţţă Slatina sau Spitalul Municipal Caracal, dar şi în alte unităţi medicale din ţară.

Potrivit datelor furnizate de DSP Olt, prin cabinetele medicilor de familie mai există 407 doze de vaccin, însă numărul restanţierilor a sărit de 1.600 de olteni.

Reprezentanţii DSP Olt spun că, în această perioadă, încearcă să convingă cât mai mulţi olteni să-şi vaccineze copiii.

„Pentru că ne aflăm în continuare în epidemie de rujeolă, preocuparea noastră majoră este aceea de a convinge părinţii cu copii nevaccinaţi, cât şi pe cei indecişi să îi vaccineze pe micuţi. Există 407 doze de vaccin in în cabinetele medicilor de familie şi mai aşteptăm de la Ministerul Sănătăţii 467 de doze”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.
   

Comentarii

Redacţia

2017-07-17 14:33:50

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro