Sănătate

2020-01-20, 14:36:18

În continuare, fără tratamentul pentru tromboliză. Reprezentanţii Spitalului Slatina achiziţionează noi doze, până când Ministerul Sănătăţii îşi face socotelile

Tratamentul necesar medicilor pentru efectuarea trombolizei la Spitalul Slatina a fost epuizat. În timp ce Ministerul Sănătăţii a cerut necesarul, dozele ce i-ar putea salva pe oltenii cu accidente vasculare vor fi achiziţionate tot de reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, care au mai cumpărat substanţă şi în urmă cu câteva luni.

Şeful Secţiei de Neurologie de la Spitalul Slatina, medicul Renică Diaconescu, a precizat că Ministerul Sănătăţii, prin coordonatorul programului în regiune, a cerut necesarul de doze.

„Nu mai avem doze pentru tromboliză, ele au fost epuizate. Ministerul Sănătăţii, prin profesorul care coordonează programul în regiune, ne-a cerut necesarul de doze. Nu ştim când tratamentul va ajunge efectiv pe secţie. O să facem solicitare către managerul Spitalului Slatina ca să ne mai achiziţioneze doze”, a spus neurologul slătinean.

Managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea, a confirmat că va aloca noi sume de bani pentru achiţizionarea de noi doze necesare oltenilor ce suferă accidente vasculare.

În preajma Sărbătorilor de Iarnă, neurologii de la Spitalul Slatina au efectuat tromboliză pentru doi pacienţi. În total, din vara anului trecut, când Spitalul Slatina a intrat în aceast program, 36 de olteni au beneficiat de tromboliză, substanţă care dizolvă cheagul format pe vasul de sânge, iar pacientul nu mai rămâne cu sechele.

Prima trmboliză s-a făcut, la nivelul Spitalului Slatina, pe 26 iulie 2019. 
 

Comentarii

Redacţia

2020-01-20 14:36:18

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...