Sport

2018-10-22, 16:14:41

Ilie Balaci, omagiat de FC Olt Scorniceşti. „Minunea blondă” a evoluat la gruparea olteană în sezonul 1985-1986

Conducerea clubului FC Olt Scorniceşti va depune, astăzi, jerbe de flori la catafalcul marelului Ilie Balaci, care a evoluat în sezonul 1985-1986 pentru gruparea olteană. „Minunea blondă” are 30 de meciuri jucate şi şapte goluri pentru formaţia ce a activat în Divizia A. Balaci a ajuns la FC Olt Scorniceşti după despărţirea de Universitatea Craiova, acolo unde a cunoscut cele mai mari succese ale carierei.

Supranumit „minunea blondă”, Ilie Balaci a câştigat trei titluri naţionale şi patru cupe ale României, fiind desemnat cel mai bun fotbalist român al anului în două rânduri: 1981 şi 1982.

La echipa naţională, pentru care a debutat la 17 ani si 6 luni, Balaci a adunat 65 de selecţii şi 8 goluri. A fost căpitanul echipei naţionale în preliminariile Campionatului European din 1984. După despărţirea de Universitatea Craiova, Ilie Balaci a ajuns la FC Olt Scorniceşti, pentru care a evoluat în perioada 1985-1986. Acesta a bifat 30 de meciuri în tricoul grupării oltene, pentru care a înscris şapte goluri. Ca antrenor, Balaci a pregătit mai multe echipe din Zona Golfului şi din nordul Africii, cu care a obţinut numeroase performanţe.

Lumea fotbalului este în doliu, după ce, duminică dimineaţă, la doar 62 de ani, acesta a decedat în urma unui stop cardio-respirator.

Conducerea echipei FC Olt Scorniceşti, formaţie care după anii ’90 a evoluat doar la nivelul eşaloanelor inferioare, îi aduce un ultim omagiu.

„Astăzi, conducerea clubului FC Olt Scorniceşti se va deplasa la Craiova pentru a depune o coroană de flori la catafalcul lui Ilie Balaci, fost jucător al echipei noastre în perioada 1985-1986 şi unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile, ai acestei ţări. Totodată, intenţionez să propun autorităţile locale ca tribuna oficială din cadrul Stadionului «Viitorul» să se numească Ilie Balaci”,
a precizat preşedintele echipei FC Olt Scorniceşti, Robert Valeriu Gogoţ.

Fosta glorie a Craiovei Maxima va fi înmormântată marţi la Cimitirul Sineasca, din Craiova.


Comentarii

Redacţia

2018-10-22 16:14:41

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...