Politică

2020-01-28, 11:22:10

Iancu (PSD): „Noi, parlamentarii PSD, avem obligația să susținem și să adoptăm Proiectul de Lege privind vaccinarea obligatorie”

Deputatul PSD Marius Iancu se declară pentru adoptarea Legii privind vaccinarea obligatorie în România.

Parlamentarul slătineană spune că această măsură ar genera un grad de protecţie mai mare pentru copii, împotriva epidemiilor.

„Dacă în anul 2000, procentul de vaccinare, în România, era de 99%, în ultimii ani, acoperirea vaccinală a scazut la 60%. De aceea, noi, parlamentarii PSD, avem obligația să susținem și să adoptăm Proiectul de Lege privind vaccinarea obligatorie. România trebuie să fie un stat responsabil, cu părinți informați și copii vaccinati. Primul pas este să asigurăm cadrul legislativ pentru ca părinții să poată participa la acțiuni de informare, iar copiii să beneficieze de cât mai multe programe de vaccinare. Un copil vaccinat împotriva epidemiilor este un copil protejat, la fel ca și comunitatea din care face parte”, a afirmat Marius Iancu.

Deputatul spune că Legea vaccinării obligatorii ar putea intra în vigoare chiar din luna martie.

„PSD va vota acest proiect de lege, pentru că pentru noi, sănătatea românilor este prioritară. În timpul Guvernării PSD a fost redeschis și retehnologizat Institutul Cantacuzino și s-au alocat fonduri pentru reluarea producției de vaccin antigripal. Guvernul PNL are obligația să continue finanțarea, așa cum are obligația să demareze o amplă campanie de informare despre vaccinare și să achiziționeze stocurile de vaccin necesare, după ce PSD va adopta Legea vaccinării obligatorii care va putea intra în vigoare din luna martie”, a mai spus deputatul PSD.

Comentarii

Redacţia

2020-01-28 11:22:10

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...